Faceți căutări pe acest blog

vineri, 22 ianuarie 2010

Una dintre supravietuitorii filmului Avatar

Am fost si eu, din curiozitate, sa vad filmul Avatar...Mi s-a parut un film bun, foarte bine realizat si  ideea de a trai in perfecta comuniune cu natura este incredibila. Ne face sa ne amintim de rasa umana la inceputurile ei....
Dar...wtf? Cum naiba sa te sinucizi pentru ca ai vazut un film? Ca e aiurea in vremurilea astea? Adevarat...dar niciodata nu a fost foarte bine.E prea cruda si urata lumea inconjuratoare? Muta-te la tara undeva....si poate o sa simti altfel. Fa o cura de munte si fi atent in jurul tau...si lumea asta are multe de oferit dar trebe sa asculti, sa vezi, sa simti. Dar cum poti sa faci toate astea daca nici macar nu te mai plimbi..iesi din casa doar ca sa mergi la job sau la mall..si apoi esti trist ca ai vazut Avatar?
„Asta este tot ce fac în ultima vreme, caut pe internet informaţii şi imagini legate de film. Cred că asta mă ajută cumva. Îmi este extrem de greu să accept faptul că e doar un film şi să trec peste asta, peste faptul că nu voi putea niciodată trăi ca Na'vi. Cred că îmi trebuie un alt film care să mă scoată din asta„, scrie o fană care semnează Elequin. (capital.ro)
Normal ca iti este greu...daca stai toata ziua pe internet. Tu asta crezi ca iti trebuie sa te scoata din starea aceasta..un alt film? Eu cred ca ai nevoie sa mai iesi din casa.
Eu zic sa ne trezim cu totii si sa incercam fiecare sa facem lumea mai buna :)

No hai sa mai si radem!

Kevin Shea Stand Up Comedy: I am Legend and My Blackberry

Secretul hranei artificiale

Codex Alimentarius este unul din cele mai bine păstrate „secrete deschise". Este finanţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) si Organizaţia pentru Alimente si Agricultură (FAO), ambele aparţinând de ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sănătatea noastră, întrucât va interzice elemente vitale de alimentaţie. Adepţii teoriei conspiraţiei susţin ca planul "Guvernului Mondial" e menit să decimeze populaţia planetei, aflată în continuă creştere. Dacă până acum războaiele mondiale erau cele care reglau numarul populaţiei, de acum soluţia stă în alimentaţie. Aceiasi adepţi susţin că în 30 de ani de la implementarea Codului, populaţia planetei se va stabiliza la două miliarde, o masă suficient controlabilă, care este îndeajuns pentru resursele planetei şi care este în acord cu normele de poluare etc. În acest interval un miliard de oameni vor muri din lipsa elementelor principale de hrană, iar alte două miliarde datorită bolilor ce vor fi generate în organism.

  Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distributia catre consumator, prevederi in ceea ce priveste igiena alimentara, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiza si prelevare. Codex Alimentarius intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Cine se va opune sau va folosi alimente in afara Codex-ului va face inchisoare. Practic, omenirea va avea parte de o hrana farmaceutica. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative in cazul multor boli grave, descrie aceasta situatie astfel: „Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a castiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli. Industria farmaceutica are un interes financiar direct in perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt facute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevaratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent si raspandit, ucigand in acest mod milioane de oameni. La fel va fi si in cazul Codexului care nu e altceva decat o masura de decimare a populatiei planetei care va manca produse farmaceutice, ce vor fi iradiate, vor contine cobalt si vor fi modificate genetic, generand cancere."

   Aplicatiile Codexului
 
   Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare.
1) Eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite de 28 de produsi de sinteza farmaceutica, care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Clasificate ca "toxine" (!!), vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care NU au impact asupra nimanui. De exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale, folosirea lor sanctionandu-se cu inchisoarea.
2) Medicina naturista cum ar fi acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc, vor fi interzise.
3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicand din principiu asa numita agricultura bio. Aceasta implica, de exemplu, ca fiecare vaca de lapte de pe planeta sa fie tratata cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planeta folosit in scopuri de hrana trebuie tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sa nu mai fie etichetate corespunzator. In 2001, 12 substante chimice despre care se stie ca sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.
4) Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decat cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor.

   Cum va fi implementat programul
 
   Pe langa Romania, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de tari, ai caror reprezentanti se intalnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva. Urmatoarea intalnire are loc in 2010, la Roma. Acum, Comisia functioneaza dupa un Plan Strategic, elaborat pentru perioada 2008-2013.      Obiectivele stabilite pentru aceasta perioada sunt promovarea unor cadre solide de reglementare a activitatilor, si anume un sistem solid national de control si sisteme de reglementare legislative pentru intregul lant alimentar.
- suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic
- vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica
- usturioul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice
- toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod
- produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor, niciun fel de eticheta nefiind necesara

  Africa de Sud a afirmat că nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius. Ministrul Sănătăţii Manto Tshabalala-Msimang a declarat că ţara sa este în dezacord cu această dihotomie între medicina naturistă şi medicina alopată. Conform concluziilor sale, aceste dispoziţii vizează doar obţinerea banilor de pe urma remediilor brevetate şi de aceea urmăresc să discrediteze folosirea produselor naturiste.
  India nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius pentru că acest Codex a promovat formule ce conţin ingrediente chimice care cauzează inflamaţii extrem de distructive la nivelul creierului copiilor. Delegatul indian însărcinat pentru a pleda împotriva Codex-ului  a fost ignorat, iar când acesta a insistat pentru o dezbatere, a fost dar afară din cameră.
  Asociaţia medicilor şi chirurgilor americani şi-a exprimat opoziţia faţă de Codex Alimentarius, pentru a putea continua să se folosească de remediile naturiste, alături de cele medicamentoase.
  În Marea Britanie, practicanţii medicinii naturiste, susţinuţi de membrii Camerei Lorzilor s-au opus ferm politicii pro-codex a lui Tony Blair. Acesta din urmă a fost taxat pentru ipocrizie, întrucât a afirmat public că familia lui foloseşte remedii naturiste, suplimente alimentare şi produse homeopatice.

Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex Alimentarius. Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca "beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata in care se obtine recolta." Dupa ce acest produs va fi experimentat in Romania, urmeaza sa fie omologata utilizarea lui si in Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetatorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism. De pilda 1 mg de initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an. Or, daca acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne. (sursa agentia.org)

  
Mă întreb...totusi...ce mai e de făcut?


Codex Alimentarius

  Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latină şi se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare.
   Organizaţia are ca obiective:
  • Protejarea sănătăţii consumatorilor
  • Asigurarea unor practici loiale în cadrul comerţului cu produse alimentare
  • Armonizarea cerinţelor
  • Facilitarea comerţului internaţional
  Codex Alimentarius elaborează: 
  • standarde de calitate
  • standarde din domeniul sănătăţii şi al securităţii
  • standarde de nutriţie
  • metode de standardizare uniformă
  Standardele pentru produse alimentare, liniile directoare şi alte recomandări elaborate de Codex Alimenatrius se bazează numai pe principiile unor analize şi dovezi ştiinţifice bine fundamentate ce implică un studiu aprofundat al tuturor informaţiilor relevante, pentru ca standardele respective să asigure calitatea şi securitatea produselor alimentare.
Lista standardelor este disponibilă la următoarea adresă:  
http://www.codexalimentarius.net/web/standard_list.do?lang=en


  De la 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state semnatare (reprezentând aproape 85 % din populaţia planetei), implementarea temutului Codex Alimentarius.
România a trimis deja formularele de înscriere si aderare in ultimele zile ale anului trecut, iar din iulie 2010, după întâlnirea de la Roma va începe implementarea proiectului, prima etapă prevăzând plantele modificate genetic, precum şi normativele aditivilor alimentari.