Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

OPRESTE'TE, CLIPA!

Argila- O minune

   De cativa ani incoace, in luna ianuarie, fac o cura cu argila. Nu pentru ca am vreo boala grava sau ceva, ci pentru detoxifiere. Nu pot spune ca am observat efecte vizibile, dar am observat o crestere a nivelului de energie si vitalitate. Eu folosesc argila Algo a dl. Mircea Bocan (este adusa din Tibet).
Se gaseste sub diverse sortimente: argila alba, galbena, rosie, verde si gri, cea mai buna (in sensul continutului de informatii si energii benefice) fiind cea galbena (are cel mai mare continut de fier, magneziu si calciu), urmata de argila alba.
Pentru cei care nu au auzit sau nu stiu la ce se poate folosi, am gasit cateva informatii interesante.
    
  Virtutile argilei sunt numeroase: are o remarcabila putere de absorbtie; are putere antioxidanta; potenteaza fortele de aparare ale organismului; are proprietati cicatrizante de exceptie; reincarca celulele organismului cu energie vitala, revigorandu-le; este antiseptica, antitoxica, cu proprietati bactericide; este un agent natural de revigorare fizica.

  Indicatii terapeutice: afectiuni ale aparatului digestiv si anexe (ulcer, gastrita, colita, enterocolita, rectocolita, hemoroizi, constipatie - daca nu exista modificari anatomice ale colonului, pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite fara calculi, diaree, dizenterie); afectiuni renale(infectii urinare rebele, calculi renali si nisip/mal renal, insuficiente renale); tulburari metabolice si dereglari glandulare diverse (diabet zaharat tip II, hiper si hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari-tumori benigne, spasmofilie); tulburari ale aparatului cardiovascular (hipertensiune arteriala de origine renala, ameliorarea circulatiei arteriale si venoase, hipotensiune); afectiuni ale aparatului uro-genital (tulburari de menopauza, dereglari ale ciclului menstrual, fibromatoza uterina in faza incipienta, afectiuni ale prostatei). Rezultate bune se obtin si in dureri reumatice, migrene, plagi, ulcere varicoase, bronsite, anemii, stari de stres, acnee.
  
Pentru uz intern este obligatorie cura de baza care dureaza 3 saptamani, timp in care se bea apa argiloasa tulbure de 3 ori pe zi. 
Cura de intretinere se continua in urmatoarele 4-6 luni, luandu-se doar o doza dimineata, timp de 10 zile consecutiv in fiecare luna. In functie de vechimea bolii, de varsta, de stresul acumulat, de conditiile de munca si de viata ale fiecaruia, cura de intretinere poate varia de la 10 zile pe luna la 15-20 zile sau, in cazurile mai grave, cateva luni la rand fara intrerupere. Daca dupa cura de baza problemele nu sunt rezolvate, aceasta poate fi prelungita cu 1-2 saptamani. Supradozarea nu are efecte secundare.
Este importanut ca in timpul curei cu argila sa nu se consume antibiotice, grasimi animale si alcool deloc.
Preparare

Într-un pahar de sticlă sau o cană de porţelan se pun 100-150ml apă. Se adaugă o linguriţă plină cu argilă sau un bulgăraş de argilă de mărimea unei nuci mici. Argila sub formă de bulgăraşi nu trebuie fărămiţată, întrucât se dizolvă singură in apă. Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara pâna dimineaţa, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn şi se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30min înainte de masă. Sedimentul (ca un zaţ de cafea) se aruncă şi se pregăteşte apa cu argilă pentru masa următoare. Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi, înaintea meselor importante. Esenţial este să se bea apa argiloasă foarte tulbure înainte de masă, nu după masă. Cei care postesc sau nu mănâncă dimineaţa ori seara, pot consuma argila liniştiţi, fără a mânca nimic după aceea. Este important să nu se folosească în manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticlă, porţelanul sau lemnul.
  
Pentru uz extren argila poate fi folosita sub forma de cataplasme pentru noduli tiroidieni, guşă, noduli mamari, prostată, dureri articulare sau ca si masca de frumusete.
Prepararea cataplasmei
Din argilă şi puţină apă se face o pastă groasă, consistentă , care se aplică pe locul bolnav în grosime de 0,5 - 1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon. Cataplasmele se aplică de 2 - 3 ori pe zi, timp de 2-3 ore, sau se lasă de seara până dimineaţa.
Masca de frumuseţe
Se ia un castravete mic, care se rade pe răzâtoare mică. Se stoarce sucul, în care se dizolvă o linguriţă de argilă sau un bulgăraş, amestecându-se până se obtine o pasta omogenă. Se întinde uniform pe toată faţa se lasă 10-15 minute să se usuce bine, apoi se spala faţa cu apă călduţă. În cazul acnee, pe lângă cura internă, masca va fi aplicată zilnic.
La prepararea argilei se va folosi numai apă de izvor, de fântână sau apă plată.
Argila ALGO pot fi comandata direct de pe site (http://www.argila-algo.ro/act_terapeutica.php) sau procurata din farmaciile si magazinele cu produse naturale din toata tara.